For barn og ungdom

Lesetunder:

Biblioteket holder lesestund for førskolebarn annenhver torsdag. Lesestund holdes på bibliotekene i Lierbyen og på Tranby kl. 10.

Alle er velkommen, barnehager og andre som er hjemme med små barn på dagtid. Gratis inngang og ingen påmelding. Lesestundene varer ca 20 minutter.

Datoer for våren 2018 er 11. og 25. januar, 8. og 22. februar, 8. og 22. mars, 5. og 19. april.

Kontaktpersoner:
Asbjørg Jonassen (Lierbyen), telefon: 32 22 02 61, epost: asbjorg.jonassen@lier.kommune.no
Tom Kenneth Kristoffersen (Tranby), telefon: 32 85 47 17, epost: tom.kenneth.kristoffersen@lier.kommune.no

Bestilling av klasse- og barnehagebesøk:

Vi tar gjerne imot barnehager og skoleklasser for lesestund, boklån, bibliotekopplæring eller annet. Kontakt oss, så kan vi finne et opplegg som passer dere.

Barnehager og skoleklasser er også velkommen på uanmeldte besøk innen åpningstiden, for boklån og opphold i biblioteket. Vi setter likevel pris på beskjed på forhånd hvis dere er mange, slik at dette kan koordineres med eventuelle andre arrangement i biblioteket.

For bestilling av besøk, kontakt Asbjørg Jonassen i Lierbyen eller Tom Kenneth Kristoffersen på Tranby.

Bestilling av bokkasser og depoter:

Vi sender ferdig utlånte bokkasser til skoler og barnehager som ønsker dette. Send oss en epost eller ring for bestilling. Vi kan også bestille inn fra andre bibliotek hvis dere ønsker flere bøker av samme forfatter, eller bøker vi ikke har selv. Bokkassene kan hentes på biblioteket eller sendes med internposten innen kommunen.

Kontakt Asbjørg Jonassen (telefon: 32 22 02 61, epost: asbjorg.jonassen@lier.kommune.no) for bestillinger i Lierbyen eller Tom Kenneth Kristoffersen (telefon 32 85 47 17, epost tom.kenneth.kristoffersen@lier.kommune.no) for bestillinger på Tranby.

3D-printing:

3D-printeren er til bruk for både barn og voksne. De som har lært seg programmene for å slice 3D-filer, kan låne minnepenn og legge inn filen der, så printer vi den etter ventelistesystem.

Hver ondag kl 12-17 har vi drop-in-opplæring i å bruke programmene (Cura og Thingiverse) i Lierbyen. Da går vi gjennom slicing av modell, og lagrer den for brukeren. Filen printes ut etter ventelistesystem, og vi sender sms når den ferdigprintede tingen kan hentes.

Følg med i facebook-gruppen 3D-printer på Lier bibliotek for å få de siste nyhetene om 3D-printing i biblioteket!

Magisk barnelørdag

Hver 1. og 3. lørdag i måneden er det Magisk barnelørdag på enten Lier bibliotek eller Lier Kulturscene, med arrangement for barn. Arrangementene på biblioteket er gratis. Se Hva skjer på vår hjemmeside for hva som skjer denne våren, eller få med deg en brosjyre i biblioteket. Arrangementene annonseres også på Lier biblioteks Facebook-side , på plakater og i Lierposten.

Bruk av PC og spill

Lierbyen og Tranby bibliotek har egne PCer reservert for bruk til barn og ungdom. Tranby bibliotek har Playstation-spiller. Det er også gratis trådløst nett i Lierbyen. Utskrifter fra PC koster 2 kr pr ark, unntatt utskrifter til skolearbeid (barne-, ungdoms-, og videregående skole) som er gratis.

Vi har flere morsomme brettspill og fotballspill til bruk i biblioteket. Lego til fri bruk ligger fremme på småbarnsavdelingen i Lierbyen – husk å rydde!

 

Del med venner og kjente!
    Translate »
    Click to listen highlighted text!