Hva skjer?

Del med venner og kjente!
  jan
  24
  ons
  Forfattermøte: Marit Reiersgård
  jan 24@19:00-20:30

  Marit Reiersgård debuterte som krimforfatter i 2012 med Stolpesnø, den første boken av serien med politietterforskerne Bitte Røed og Verner Jacobsen. Boken høstet svært mange fine kritikker. Aftenposten skrev at Reiersgård fremstår som en bortimot fullbefaren krimforfatter på første forsøk. Hennes andre bok Jenta uten hjerte (2014) ble nominert til Rivertonprisen. Siste bok i serien kom i 2016 med tittelen ”Paradisbakken” og bok nummer fire er planlagt utgitt høsten 2018. Marit er født og oppvokst på Tranby i Lier og det er fra dette nærområdet handlingen i hennes krimbøker i hovedsak foregår. I tillegg skriver hun også bøker for barn.

  Del med venner og kjente!
   jan
   31
   ons
   Foredrag og film: Til toppen av Mt. Everest
   jan 31@19:00-21:00

   Lisbeth Friberg stod på toppen av Mt. Everest (8 884 meter) 20. mai i 2017. På sosiale medier skriver hun at ”Det var hardt, men ikke forferdelig”. Lisbeth Friberg er 60 år gammel og ble med det Europas eldste og verdens nest eldste kvinne som har besteget Mt. Everest. Hun har tidligere besteget mange av verdens høyeste fjell, bl.a. Mt. Blanc, Aconcagua, Denali, Elbrus m.fl.

   Foredraget vil handle om forberedelsene, hendelser underveis, møte med mennesker og det å sette seg høye mål. Det handler om gjennomføring i ekstreme omgivelser, kjenne på smerte, den mentale utfordringen og pushe seg selv til det ytterste. Lisbeth Friberg vil ta deg med til toppen av Mt. Everest med foredrag, bilder og film.

   Litt om Lisbeth:
   Hun er utdannet samfunnsgeograf og jobber som prosjektleder innen ulike by- og samfunnsrelaterte prosjekter. Jobber nå for Sigdal kommune med kommuneplan og reisemålssatsingen for Norefjell.

   Del med venner og kjente!
    feb
    3
    lør
    Møkk eller gull
    feb 3@12:00-12:45

    Kleo driver en gjenbruksbutikk. Alle tingene i butikken har sin historie, og vi får høre en av dem.
    Stykket forteller om hvordan vi kan skape akkurat det vi vil gjennom valgene våre. Historien er eventyret om Askeladden og de gode hjelperne. Kongen lyser ut en konkurranse om at den som kan bygge et skip som går like godt til lands som til vanns vinner prinsessen og halve kongeriket. Askeladden går på alle utfordringer uten motforestillinger. Han velger fellesskap, samarbeider med de han møter og får gullskipet. Per og Pål velger utenforskap og får sekken full av møkk. Passer fra 4 år og oppover.

    OBS! Begrenset antall plasser, så stykket spilles to ganger, kl. 12.00 og kl. 13.00

    Del med venner og kjente!
     feb
     7
     ons
     Folk jeg har møtt og hva de fortalte
     feb 7@19:00-21:00

     Muntre og triste historier fra det gamle Lier.
     Vi markerer at Lier bibliotek nå har Lier historielags digitaliserte bildearkiv tilgjengelige på sine hjemmesider. Hvem er vel bedre til å fortelle om Liers historie en John Willy Jacobsen. Han har skrevet flere bøker om Liers historie og i dette kåseriet tar han utgangspunkt i hver bok og først fortelle litt om bakgrunnen for boka og ikke minst fortelle noen av de beste historiene.

     Del med venner og kjente!
      feb
      14
      ons
      Balanse og overskudd i hverdagen
      feb 14@19:00-21:00

      Fysioterapeut Karin Jansen og psykolog Helene Rangbru kommer til Lier bibliotek for å snakke om energibalanse i hverdagen og hvordan man kan fylle på med energi for å få en bedre balanse i livet. I løpet av foredraget kommer de også å snakke om stressmestring og om mindfulness øvelser.

      Del med venner og kjente!
       feb
       21
       ons
       Fotokurs med Lier fotoklubb
       feb 21@19:00-21:00

       Alle har vi kamera med oss hele tiden på mobilene våre, men hva gjør vi med bildene og blir vi egentlig fornøyde med dem? Hvordan ta de ordentlig gode bildene? Vi får de beste tipsene og rådene fra fotografene i Lier fotoklubb.

       Del med venner og kjente!
        mar
        7
        ons
        Hagekveld med hagedesigner Else Marie Skogen
        mar 7@19:00-21:00

        Få tips og triks for planlegging og stell av hagen din fra hagedesigner Else Marie Skogen. Og ikke minst om de gode plantevalgene!

        Del med venner og kjente!
         mar
         14
         ons
         Rune Gerhardsen – politikk, 50-tallet og andre eventyr
         mar 14@19:00-21:00

         Rune Gerhardsen forteller om sin far, Einar Gerhardsen.
         Han var den eneste 4-åring i Norge som visste om kontraheringsstoppen, som var en viktig del av gjenreisingspolitikk etter 2.verdenskrig. Som en del av Norges mest politiske familie har han samlet opp inntrykk og historier om landets utvikling gjennom det forrige århundret. Ut av dette kommer det en rekke fortellinger knyttet til hendelser i både krig og fred. Noe er kjent fra før, det meste er det ikke. Rune forteller historiene fra en god barndom med en humoristisk snert og sterk innlevelse.

         Del med venner og kjente!
          mar
          17
          lør
          Drageverksted med Ajaz Ul Haq
          mar 17@11:00-14:00

          Ajaz er god på drager! Han sendte opp så mange drager at han ble verdensmester i drageflyging ved å sende opp 504 drager i lufta på en gang. Nå kommer han til oss og vil lære barn og voksne i Lier å lage drager. Bli med på drageverksted på biblioteket! Anbefalt alder 4 år og oppover i samarbeid med en voksen.

          Del med venner og kjente!
           mar
           21
           ons
           Debatt
           mar 21@19:00-21:00

           Vi fortsetter vår debattserie på biblioteket denne våren. I debatten tar vi opp aktuelle temaer og gir alle anledning til å si sin mening. Tema og deltagere vil bli annonsert på et senere tidspunkt.

           Del med venner og kjente!
            Translate »
            Click to listen highlighted text!